maanantai 19. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016: Luukku 19


Mulla alkoi viime viikolla joululoma, jei! Vielä riittää kiireitä, mutta viikonloppuna pääsee sitten relaamaan ja syömään itsensä ähkyyn joulupöydässä. Jouluaattoillan ja joulupäivän parasta tekemistä on sen syömisen lisäksi sohvalle käpertyminen hyvän kirjan kanssa. Oma lukemistoni koostuu tänä jouluna varmaankin aika pitkälti koulukirjoista, mutta koska ne ovat oikeastaan aika mielenkiintoisia, jaan teille joulunpyhien lukuvinkiksi muutamia kirjoja, joita olemme osana koulutehtäviä lukeneet, sekä muutaman oman suosikkini aiheeseen liittyen.

Manne Forssberg: Kalun käyttöopas (2005)

Kirja on suunnattu erityisesti nuorille pojille ja miehille, ja käsittelee nimensä mukaisesti pippeliä ja siihen liittyviä asioita, kuten seksiä. Itse tykkäsin kirjassa erityisesti siitä, että siinä puhuttiin paljon myös tunteista, niiden käsittelystä ja ilmaisemisesta sekä siitä, miten pojat ja miehet saavat ilmaista tunteitaan. Lisäksi näin naislukijana kirja tarjosi paljon uutta tietoa, koska valitettavasti ainakaan meillä ei koulussa puhuttu mitään vastakkaisen sukupuolen sukupuolielimistä tai murrosiän kehityksestä. Kirja on kirjoitettu pikkuisen huumorilla höystetyllä tyylillä, joka vetosi ainakin minuun ja varmasti myös sitä lukeviin nuoriin. Vahva suositus!

Pia Brandt, Erja Korteniemi-Poikela & Raisa Cacciatore: Hei beibi, mä oon tulta! (2005)

Aika saman tyyppinen kuin edellämainittu Kalun käyttöopas, suunnattu ehkä enemmän pojille mutta hyvin upposi minullekin. Näitä lueskellessa välillä unohtaa, että niitä pitäisi tarkastella ammattilaisnäkökulmasta, eikä vaan innostua kaikista hyvistä neuvoista mitä voi hyödyntää omassa elämässä.

Juha Kilpiä: Nimestä minut tunnet (2015)

Tätä kirjaa en ole vielä ehtinyt itse lukemaan, mutta ajattelin tehdä sen tässä loman aikana. Kirja kertoo transsukupuolisuudesta ja sukupuolenkorjausprosessista, ja moni opiskelukaverini on kehunut sitä oikein hyväksi ja ajatuksia herättäväksi opukseksi.

Kari Heusala: Naisen orgasmi (2008)

Tämä kirja sopii hyvin kaikille, joilla on pimppi tai jotka ovat sellaisten kanssa tekemisissä. Kirjasta löytyy muun muassa erilaisia lantionpohjan lihasten harjoitteita, käsi- ja suuseksitekniikoita ja seksiasentoja ja yhtä sun toista hyödyllistä tietoa orgasmeista. Ei muuta kun kokeilemaan!

Taru Höykinpuro (toim.): Kivun kauneus (2006)

Kirja sisältää haastateltujen ihmisten tarinoita sadomasokismista, fetisismistä ja muusta kinkyilystä sekä suomalaisesta kinkyalakulttuurista, höystettynä hätkähdyttävillä bdsm-henkisillä valokuvilla. Kirja sisältää myös pienen mutta valaisevan sanaston kinkykulttuurissa käytetyistä sanoista. Kirja avaa erityisen hyvin sitä moninaisuutta, mikä yhden alakulttuurinkin sisään voi mahtua, ja heittää myös kaikenlaiset sukupuolinormit ja heteroyhdyntäkeskeisyydet romukoppaan. Suosittelen ehdottomasti kenelle tahansa, jota vähänkään kiinnostaa bdsm-jutut, tai myös yleissivistävänä lukemistona.

Jean M. Untinen-Auel: Maan lapset-sarja (1980-2011)

Kuusiosainen romaanisarja sijoittuu jääkauden esihistorialliseen Eurooppaan. ja kertoo neandertalinihmisten ja Cro-Magnonin ihmisten rinnakkaiselosta. Erityisen mielenkiintoiseksi sarjan tekevät paitsi sen hyvin kirjoitetut ja eläväiset seksikohtaukset, myös ihmisheimoissa vallitseva seksuaalinen vapaus. Olen lukenut sarjan kertaalleen, mutta ehkä lomalla olisi aikaa aloittaa se uudestaan alusta.

Sari Helin & Leena Hattunen: Huonon Äidin seksikirja (2016)

Tämä kirja on ns. kotiläksynä seuraavia koulupäiviä varten, joten se on joululoman lukulistalla. Kirjassa ratkotaan ruuhkavuosia elävien pariskuntien suhde- ja seksiongelmia, ja vaikka aihe ei juuri nyt itselleni olekaan ajankohtainen, kirja on takuulla mielenkiintoinen sekä ammattilaisen näkökulmasta että myös omaa mahdollista tulevaisuutta ajatellen.


Jonas Gardell: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin-sarja (2013-2015)

Tästä on puhuttu koulussa paljon, ja suunnitelmissani on ollut päästä näihin käsiksi jo pitkään. Kirjasarja käsittelee kahden nuoren homomiehen suhdetta, jota varjostaa pelottava sairaus, HIV. Kirjoista on tehty myös tv-minisarja, joka oli kai jossain vaiheessa Yle Areenassa, mutta eipä ole ainakaan enää. Jos joku tietää, mistä sen voisi katsoa, vinkatkaa!


Ei kommentteja: