sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Missä on seksiä vonkaavat naiset?

Olin alunperin ajatellut kirjoittaa kaikista Tinderin (ja Jodelin) rinnalle tulleista deittailusovelluksista, mutta taannoinen Jodel-episodi sai minut toisiin aatoksiin. Aloin miettimään sitä, miksi Jodelissa, muissa sovelluksissa ja ihan oikeassakin elämässä seksiseuraa hakevat suurimmaksi osaksi miehet, ja naisia tuntuu kiinnostavan miehiä enemmän sitoutuminen ja parisuhde. Mistä se johtuu, etteivät agendat kohtaa?

Tein kyllä jo taustatutkimusta sitä alkuperäistä postausaihettakin varten, ja latasin Heya-sovelluksen yhdeksi illaksi. Poikaystävän luvalla tietenkin, älkää huoliko. Kovin kauaa en jaksanut sitä näpertää, kaksi matchia ehdin saada ennen kuin alkoi todellakin riittää ja  poistin koko sovelluksen. Ei minua enää kiinnostanut selailla miesten profiileita, ne ajat ovat onnellisesti takanapäin, minä olen oman osani siitä hommasta jo hoitanut. Itse sovelluksesta ei kuitenkaan ole pahaa sanottavaa, monilta osin hyvin samanlainen kuin Tinder ja siinä mielessä jopa parempi, että profiileita pystyi selaamaan ns. peräkkäin eikä niin, että pitäisi aina painaa ruksia tai sydäntä jotta pääsisi seuraavaan profiiliin. Eli kaikki sinkut Heyaan vaan, voin suositella! Tässä on hauska videopostaus Heyasta bloggarikollegaltani Henriikka Rönkköseltä ja tässä puolestaan kattavahko katsaus muihin deittisovelluksiin.


Kuvituksena kollaasi Instagram-kuvistani. Näitä samoja kuvia olen pyöritellyt Tinderissäkin.

Mutta niin, siihen varsinaiseen aiheeseen siis. Eli ihmetyttää se, mistä johtuu että miehet ovat naisia useammin kiinnostuneet kasuaalista seksistä ja naiset taas tuntuvat deittisovelluksissakin hakevan useammin vakituista kumppania ja parisuhdetta. Koska minua ärsyttää suunnattomasti kaikki kaksijakoiseen sukupuolijärjestelmään perustuvat stereotypiat että miehet aina sitä ja naiset aina tätä, en suostu uskomaan että tässäkään asiassa kyse olisi jostain biologisista sisäsyntyisistä sukupuolten välisistä eroista. Seksuaalisen halukkuuden määrässä on varmasti paljon isommat erot sukupuolten sisällä kuin niiden välillä, eli kumpaankin sukupuoleen mahtuu sekä niitä, jotka haluavat paljon, ja niitä, jotka haluavat vähemmän. Missä ovat siis seksiä vonkaavat naiset?

Ymmärrän tosi hyvin sen, miksi monet (varsinkin nuoret) miehet pysyttelevät mielellään sinkkuina ja haluavat vaan nauttia seksistä ilman sitoumuksia. Heitä tuntuu kuitenkin olevan tosi paljon enemmän kuin niitä naisia, jotka ovat samanlaisella agendalla liikkeellä. Miksei näille miehille tunnu löytyvän seksikumppaneita? Näin äkkiseltään tulee mieleen ainakin tämmöisiä syitä, miksi naisia ei random säädöt välttämättä niin paljon kiinnosta:

- Irtosuhteet katsotaan edelleenkin sallitummiksi miehille kuin naisille: vaikka naiset niitä harrastaisikin, voi olla vaikea nauttia, kun koko ajan painaa takaraivossa syyllisyydentunne ja ympäristö tuomitsee

- Seksi tuntemattoman kanssa ei välttämättä ole kovin hyvää, eikä varsinkaan naisen nautinnon kannalta optimaalisinta. Veikkaan, että jos seksin harrastamisen normina olisi yhdynnän sijaan pillun nuolenta, naiset harrastaisivat irtosuhteita paljon nykyistä enemmän.

- Naisilla voi olla miehiä isompi kynnys lähteä tuntemattoman ihmisen mukaan, koska meidät on opetettu pelkäämään ja varomaan kaiken maailman murhaajia ja raiskaajia.


Itseäni ei pelkät kertaluontoiset panot kiinnostaneet edes silloin sinkkuna, joten skippasin suosiolla  Tinderissä aina kaikki pelkkää seksiseuraa hakevat tyypit. Jotenkin se seksi edellä meneminen toi hommaan sellaisen viban, että se toinen näkisi minut vaan objektina, reikinä joihin voisi ulokkeensa työntää, eikä olisi kiinnostunut minusta ihmisenä. Minua kiinnosti silloin enemmän sellaiset suhteet, joissa olisi vähän mukana myös sitä henkistä puolta. Toisin sanoen, halusin harrastaa seksiä sellaisten ihmisten kanssa, jotka tunnen ja joista pidän myös sängyn ulkopuolella, ja veikkaan, että moni nainen ajattelee samoin. Jostain syystä toiveeni tuntui menevän miehiltä kuitenkin yli hilseen: heille tuntui olevan olemassa vain kaksi ääripäätä, tunteeton paneminen tai parisuhde. Minua ärsyttää, kun puhutaan että kaikki naiset haluaa vain rakkautta ja ruusuja eivätkä pysty seksiin ilman tunteita, koska siinä tunteet on mielestäni ymmärretty sanana ihan väärin. Ei seksiin rakkautta tarvita, mutta kyllä siinä kovasti auttaa jos on edes jonkinasteisia pitämisen tunteita sitä toista kohtaan. Ehkä sitten miehet kiihottuvat naisia enemmän erityisesti juuri siitä, että se seksikumppani on tuntematon, mutta jotenkin maalaisjärkeni sanoo, että kuka tahansa nauttii seksistä enemmän sellaisen ihmisen kanssa, joka tietää mistä toinen tykkää. Tuntematon ei voi sitä tietää. Okei, monet miehet kyllä harrastaa fwb-juttuja, mutta usein niin, ettei sen toisen kanssa tehdä muuta kuin panna. Se on okei ja ihan hyväkin juttu, mutta itse tykkäsin fwb-järjestelyissäni tosi paljon myös siitä aspektista, että seksin jälkeen makoiltiin vierekkäin sängyllä ja juteltiin. Monet naiset kaipaavat sellaista, sitä henkistä yhteyttä fyysisen yhtymisen rinnalle.

Onhan tässä toki huomioitava myös naisten biologinen kello, joka on ihan oikeasti olemassaoleva asia ja vaikka se ei kaikilla tikitäkään, monet naiset haaveilevat perheestä ja sensellaisesta vähän nuorempana kuin miehet. Niimpä saman ikäisillä ihmisillä voi mennä intressit pahasti ristiin, kun toinen haluaisi jo perheen ja toinen vielä rellestää. Onneksi meillä on näitä sovelluksia, joissa voi aika selkeästi ilmaista minkälaista meininkiä itse juuri toivoo, niin voi sitten helpommin löytää samalla agendalla liikkeellä olevaa seuraa.

Ei kommentteja: